Reiskostenvergoeding voor fietsers

Je mag iedere medewerker onbelast een reiskostenvergoeding geven van € 0,19 per kilometer, ook de fietser, ook als deze binnen een straal van 10 kilometer van de zaak woont.

Go Down
Scroll
Scroll
Tsinova Bedrijven

Fiets vergoeden binnen vrije ruimte WKR

Als de vrije ruimte voor jouw bedrijf geen beperkende factor is (door de hoge loonsom) dan biedt de Werkkostenregeling nieuwe kansen om fietsen naar het werk te stimuleren. In principe zou je dan iedere medewerker van een fiets kunnen voorzien en omdat e-bikes en speed e-bikes ook mogen, hoef je je niet te beperken tot medewerkers die binnen een straal van 10 kilometer van het werk wonen. Ook reisafstanden van 30 kilometer horen met een speed e-bike tot de mogelijkheden.

Fiets deels vergoeden

Voor werkgevers die minder ruim in de loonsom zitten, blijven er mogelijkheden om fietsen naar het werk te stimuleren. Ook het vergoeden van een fiets blijft mogelijk. Je hoeft namelijk niet de hele fiets te vergoeden. Je kunt er als werkgever ook voor kiezen om een deel te vergoeden, passend binnen die krappe vrije ruimte. Voor medewerkers met een laag salaris is het fiscale voordeel sowieso minder dan van medewerkers met een hoog salaris. Niet zo raar om ervoor te kiezen om de aanschaf van een fiets met een lager bedrag te vergoeden. Door de vergoeding te combineren met de uitbetaling van het vakantiegeld, vergroot je het fiscale voordeel van je medewerker.

Fiets kopen via personeels lening

Een renteloze personeelslening geven voor het kopen van een (e-)fiets en deze laten terugbetalen via de kilometervergoeding van € 0,19

Scroll
Operation landscape

Fiets leasen

Net zoals je auto’s kunt leasen, is het ook mogelijk om fietsen voor je medewerkers te leasen. Dit is met name interessant voor duurdere fietsen of e-bikes en kan zowel binnen de Werkkostenregeling als erbuiten. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je bruto verstrekt als vergoeding. Leasen maakt het mogelijk kosten te spreiden en je medewerkers te ontzorgen (rijklaar afleveren, pech onderweg service, etc.) net als je dat doet met medewerkers die de beschikking krijgen over een leaseauto.

Bron: http://www.fietsennaarhetwerk.nl